Welkom Geocaching Wat is geocaching

Links

Wat is Geocaching

geocachingGeocaching is een avontuurlijk oriëntatiespel gebaseerd op het Internet en het GPS satellietnavigatiesysteem. Geocachers maken elkaar attent op bijzondere plekken in hun omgeving en publiceren de coördinaten (lengte- en breedte-graden) van deze locaties op speciale websites.Geocaching.comAndere geocachers zetten deze coördinaten in hun draagbare GPS-ontvanger en navigeren naar de aangegeven locatie, waar zij op zoek gaan naar een verborgen container: de geocache. Een geocache is een stevige waterdichte kist of doos met een logboek en meestal wat ruilspulletjes om het schatzoeken en -vinden aantrekkelijk te maken voor kinderen.

Met een notitie in het logboek bewijst de geocacher dat de aangegeven locatie is bereikt en dat de geocache is gevonden. Het logboek hoort in de geocache, maar als er verder leuke spullen worden aangetroffen mogen deze worden geruild tegen meegebrachte artikelen van vergelijkbare waarde. Weer thuis schrijft de geocacher een verslag van de speurtocht en plaatst dit op de site om medespelers deelgenoot te maken van de belevenissen.

Simpel? In theorie wel. Maar in de praktijk zijn de gegeven coördinaten slechts zelden die van de locatie waar de geocache is verborgen. Meestal gaat het om de coördinaten van de parkeerplaats waar de speurtocht begint. Elke geo-tocht behoort een uitdaging te zijn, waarbij spelers onderweg zoeken naar aanwijzingen om de tocht te vervolgen en uiteindelijk de plek te bereiken waar de geocache is verstopt.

Geocaching is wandelen met een doel, zonder precies te weten wat de eindbestemming is. Tijdens de tocht laat de geocacher zich verrassen door de omgeving en de vindingrijkheid van de persoon die de route heeft uitgezet. Zo is elke tocht een avontuurlijke ontdekkingsreis, die, als het goed is, wordt afgesloten met het vinden van een verborgen schat op een mooie of interessante locatie.

Voor geocachers duidt het woord ‘cache’ zowel op de tocht als op de container of geocache die aan het einde van de wandeling wordt gevonden. Er zijn eenvoudige caches die u binnen een uur kunt vinden na een relatief korte wandeling over goed begaanbare paden. Andere caches laten zich pas na een speurtocht van een dag of zelfs meerdere dagen vinden. Voor een kleine minderheid van caches moet u bovendien beschikken over een uitstekende conditie en speciale vaardigheden.

 

 

bron: www.qualitycaching.com